Епидемија? Жими ашимов…

Епидемија? Жими ашимов...

Неписмени, ограничени и уценети
.

[Епидемија е необично појавување на некоја болест во една популација. Епидемични болести се меѓу другите колера, грип, тифус и чума. По правило секогаш се работи за заразни болести. При што дневниот пораст на новозаболени лица е поголем од 1%. А бројот на вкупно заболени лица во ист момент е поголем од 5% ]1]:55 The Lancet общий медицинский журнал.

Бидејќи е евидентно дека Венко, Црпле и цела хунта се стручно неписмени, а “кризниот штаб“ уценети послушници и нема ништо да ви објаснат…ај бато да ви објасни нешто.

1% од 2.000.000 е 20.000. Значи со сите дубари, погрешни тестови, лажно позитивни, асимптоматски не доаѓаме до 200 заболени…Абе со сите измислени, баграва дига паника на 200-250 новозаболени. А зошто? За да не важи Уставот и законите, нели тоа ни го кажа Шкариќ. Демек кога било “Пандемија“ можело и да не важат законите??? Е арно ама за да има епидемија во МК треба да има 20.000 заболени ( не позитивни, што тоа и да значи). За Пандемија не ми се прави муабет, тоа ќе ви ја навредува интелегенцијата…

ЗНАЧИ ДОДЕКА НЕ СЕ ИСКАЧАТ НА 20.000 ЗАБОЛЕНИ, не “позитивни“ слободни сте да шетате мечката…

 

Томче Ширков