Елие Хатем

Елие Хатем

Соединетите држави уште еднаш го потврдуваат израел како свој најголем  сојузник во милитантната дипломатска војна со  Иран. Иран е, да не се заборави, главниот борец против милитантните исламистите и ИСИЛ, против сите паравоени организации создадени и охрабрени од Американската тајна служба, како што е признато од г. Трамп, за време на неговата изборна кампања, и г-ѓа Хилари Клинтон во својата книга “време за одлуки”. Оваа американска улога во создавање на движења и организации со цел да се посее меѓународен хаос, а во интерес на Израел и Неговите сојузници, исто така беше осуди од страна на поранешниот генерален секретар на Обединетите нации, Бан Ки Мун.

Време е да се преземат санкции против овие две држави, Израел и САД, и да се спроведе вистинска истрага со цел да се одредат методите со кои земјите се дестабилизираат од тероризмот, каде што американските иизраелски тајни служби се подмолни поттикнувачи. Многу е важно исто така, да се  презе акција против луѓето и овластувања кои го прават тоа.

Оваа оска на злото мора да биде неутрализирана, со храброст и издржливост, како што прават Русија и Кина, ставајќи ги Израел и САД на еден ист списокот на терористички држави.