Ексклузивно од “Лидерската средба”

Ексклузивно од "Лидерската средба"

Следново е оценка за денешнава “Лидерска средба” од лице присатно во салата каде што беше состанокот:

– “Поголема пичка и ороспија од Стевчо, НЕМА!
Тоа е еден обичен човечки измет.
Со разбирање и поддршка кон власта (справување со кризни ситуации, нужност од носење болни одлуки …) и лицемерна грижа за состојбите во правосудството и за луѓето од 27 април (го заболе него за нив) и за политички монтираните процеси кои него навистина го засегаат и го болат. Значи ја испорача сметката, тој кон нив со поддршка тие кон него со симнување предмети …

И што е најинтересно Стевчо е претседател кој нема свој пратеник, а присуствуваше на средба на политички парламентарни партии?!?!
Пренџов е оддамна член на ВМРО, а во Собрание сеуште се води како член на Гром. Не нашле време и формално да го регулираат неговиот партиски статус”.

Заклучок:

1. Стевче својата подршка за власта ја условува со својата слобода.

2. Стевче учествува на Лидерска а не е парламентарна партија.

Овие две работи јасно ја извлекуваат на површина неговата (и на Данела и Палчо) агенда за рушење на ВМРО ДПМНЕ.

 

Дудинка

07.11.22