ЕВО МОРАЛЕС

ЕВО МОРАЛЕС


Меѓународниот кривичен суд издаде неважечки налог за апсење против братот руски претседател Владимир Путин, неколку дена пред неговата средба со неговиот колега од Кина, Си Џинпинг, кој се обидува да создаде услови за процес на смирување на конфликтот со Украина. .

Ја изразуваме сета наша солидарност со братот Путин и предупредуваме дека ова политичко и принудно обвинение за наводни злосторства „депортација“ има за цел да ја одржи воената состојба меѓу двата братски народи на Европа за да го задоволи милитаризмот на САД и НАТО.

Ние, слободните народи кои се бориме за свет ослободен од американскиот интервенционизам, го изразуваме нашето отфрлање од светската кампања за стигматизирање на империјата против братскиот руски народ. Вистинскиот извршител на воените злосторства и злосторствата против човештвото се САД