Дугин за специјалната операција

Дугин за специјалната операција

Дугин за специјална операција: „Конфликтот со Западот не е блесок, туку засекогаш“
За повеќето руски политичари одлуката за покренување на СВО (специјална воена операција) беше привремена, но сега нема враќање назад, се пишува историја.

„Никој не разбира целосно што се случи на 24 февруари. Самата операција започна, бидејќи и оние кои формално дадоа зелено светло не можеа едноставно да сфатат како ќе се одвива СВО.

За да го направите тоа, треба еднаш засекогаш да ги фрлите сите истражувања на јавното мислење, рејтинзи, изборни идеи, бидејќи кога се пишува историјата, сето тоа се распаѓа и се фрла во ѓубре со сите планирани активности за работа со младите, со сите планови, квоти по многу.

Жириновски, сфаќајќи дека дојде крајот, го направи вистинскиот гест – умре, ерата заврши. Новата ера бара сосема поинаков пристап. „Она што се случи претходно, во хуманитарната, политичката наука, филозофското разбирање на Русија, нејзината улога во светот, односите со Западот, сето тоа треба да се промени“, вели филозофот.

Според него, повеќето од лидерите СВО го сметале за „краткорочни акции“, по што се ќе се врати во нормала.

Ќе помине ли ураганот? Нема. Тоа значи дека ураганот сега е наш начин на живот. Ова е планот „Б“. треба повторно да го изградите вашиот ум за конфликтот со Западот да не биде блесок, туку засекогаш“, додаде експертот.

27.06.22