Деликатес: Печен политичар

Деликатес: Печен политичар

Шета канибал низ џунглата. Одејки така, наидува на ресторан!

На таблата со мени, понудата е:

-Турист подготвен на скара: 5$

-Пржен мисионет: 10$

-Варен истражувач: 15$

-Печен политичар: 100$

Канибалов вџашен, веднаш го вика келнерот и прашува зошто волку скапо јадењево политичар?!

Келнерот му вели: Сте се обиделе ли некогаш да исчистите политичар? Толку е пун со гомна, што треба цел ден да се исчисти за да се пече.

 

Превземено од: