Дали ако се боцкам сум глуп? Да.

Дали ако се боцкам сум глуп? Да.

преземено и дотерано

Прашања во врска со боцкањата?
🤔👉⚠️⚠️⚠️
– Дали ако се боцкам ќе може да влезам во затворена просторија без маска?
-Не !
– Дали ако се боцкам ќе може да патувам без тестирање ?
-Не !
-Дали ако се боцкам нема да држам дистанца од 2 метри?
-Не !
– Дали ако се боцкам произведувачите,докторите,владата ќе ми гарантираат дека ништо нема да ми се случи? -Не !
-Дали ако се боцкам ќе бидам заштитен од овој вирус и нови мутации на вируси?
-Не !
– Дали ако се боцкам некој ми гарантира дека нема да ја загубам плодноста?
– Не !
-Дали ако се боцкам некој ми гарантира дека нема да добијам аутоимуни болести?
-Не!
-Дали ако се боцкам некој ми гарантира дека ќе добијам имунитет?
–Не !
-Дали ако се боцкам добивам парично обештетување во случај на заболување предизвикано од ва*цина против сегашниот вирус?
– Не !
-Дали ако се боцкам имам право на тужба во случај на некакво предизвикано заболување од боцкање против сегашниот вирус?
– Не, зашто со потпис моето тело доброволно станува предмет на експериментирање.

– Ако боцките се добри зошто потпишуваме дека ја примаме на сопствена одговорност?

Врз основа на наведените заклучоци, дали вреди да се прими боцката како заштита од сегашниот вирус ?

Ако одговорот е ДА, тогаш треба сериозно да се размисли дали нешто не е во ред со оваа логика околу грижата за сопственото здравје.

Ако одговорот е НЕ, тогаш можеби постои надеж за нешто подобро и поинакво одошто препораките /законите за рестриктивни омаловажувања.