Грета попушила

Грета попушила

Greta Thunberg i njoj slični počeli su se miješati u poslove političara. Danas, kada Europljani pate od velike nestašice energetskih resursa, kada moraju ponovno otvoriti rudnike ugljena i masovno se grijati na ogrjev, zelena agenda je odbačena, pa su je europske vlasti odlučile donekle prigušiti, dopuštajući protivnicima iz tabora klimatskih skeptika da progovore. I slušamo sljedeće izjave, a da ih nitko ne cenzurira:

“Prema medijima, ispada da je klimatska priča bila histerija.
Onaj apel 1200 znanstvenika nitko ne spominje, a tamo piše:i:

“Zagrijavanje je uzrokovano i antropogenim i prirodnim čimbenicima. ”

Ipak, geološki podaci govore da se klima na Zemlji uvijek mijenjala, uz prirodnu izmjenu hladnih i toplih faza. Malo ledeno doba završilo je tek 1850. Stoga i ne čudi da nas sada čeka razdoblje zatopljenja.

Zagrijavanje se događa mnogo sporije od očekivanog. Svijet se zagrijao znatno manje nego što je predviđao IPCC (Međuvladin panel o klimatskim promjenama).

Jaz između stvarnog i simuliranog svijeta govori nam da smo daleko od razumijevanja klimatskih promjena. Klimatska politika se oslanja na neadekvatne modele

Klimatski modeli imaju mnoge nedostatke i malo su korisni kao alati globalne politike. Osim toga, zanemaruju činjenicu da je obogaćivanje atmosfere CO2 korisno, ili da bar nema veze s klimom.
Klimatska politika mora uzeti u obzir znanstvenu i gospodarsku stvarnost. Nema klimatske katastrofe. Nema razloga za paniku i tjeskobu.

Usudio bih se ipak reći da Greta i njena sekta, kao i milijarde državnih para koje stoje iza njih, neće tako lako odustati od svojih stavova i “zarađenih” pozicija. Ali tržište govori da je u EU nastala prava pomama za ugljenom, a članci o Zelenoj agendi su nestali u MSM.

 

Избор на редакција Дудинка

 

08.09.22