Голем Израел

Голем Израел

Израелското знаме: Давидовата ѕвезда ја симболизира еврејската територија, горната плава линија ја претставува реката Тигрис (Месопотамија-Ирак), долната плава линија ја претставува реката Нил (Египет).
Значи ова не “конспиративен светски заговор”, ова е факт соддржан на државно знаме, со сета почит кон Евреите и Државата Израел.
Теоријата со Хазарија колку и да е луда толку е и можна, а просторот на Голем Израел …
Прашање: зошто е постојаната конфронтација на Израел со Иран или зошто е отворено курдското прашање со кое се ослабнува Турција, зошто Ерменија никако да се стабилизира и конечно дали во следниот период новиот фронт ќе биде Казахстан?
Лудо е ама денес има ли нешто нормално?