Големо НЕ за назначувањето на Горан Митевски за министер во МВР

Големо НЕ  за назначувањето на Горан Митевски за министер во МВР
Горан Митевски има фризерница со масажа и педикир…
“Шарм”се вика.
Под “има“ се подразбра комплетно добиена од страна на анонимен странец: опрема, крија платена, козметички препарати…
В
Се наожа во зградата на Трифун Костовски ( порано кај што беше EU, па државен архив а сега на државен пазарен инспекторат) ул.Македонија и ул. Луј Пастер на ќошот во приземје има изнајмено два дуќани за 900€ кирија која е платена година дена однапред. Нова опрема… Едниот дуќан му е приемна канцеларија за пријатели и во него си седи со Александра Илиевска од Сителовата “Брза Кујна” која треба да врбува од естрадата муштеријки.
Двајцата, Горан и Александра, земаат плата од по 35.000 денари не работејки ништо.
Еден Камбоџанец пред два месеци дојде да го доорганизира бизнисот до најситните деталите, но набргу  си замина. Сакал да го рашири бизнисот во МК кој што го има во Свиленград Бугарија со казина и накај 2000 соби за играчи (турци и грци). Двајца Американци се правите газди кои имаат казина и во Камбоџа, но никогаш во МК не дошле. ( https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/08/08/3949057_dvama_amerikanci_s_kazino_biznes_stroiat_megahotel_v/ ).
Муштерии немаат, оти се работи за “Потемкинов село“ бизнис. Параван за бугарски и американски шпиунски операции.
Работат и за празници и саботи недели.
Ваков човек, баш како на  времето и Сиљан Аврамовски, НЕ СМЕЕ  да биде министер за Внатрешни работи на Република Македонија.
Дудинка,
22.10.19
Идентитетот на авторот познат на редакцијата.