ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ШЕСТ ПАТИ ПОВЕЌЕ ПОЛИЦАЈЦИТЕ ОТКОЛКУ ЛЕКАРИ

ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ШЕСТ ПАТИ ПОВЕЌЕ ПОЛИЦАЈЦИТЕ ОТКОЛКУ ЛЕКАРИ
ЗОШТО ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ШЕСТ ПАТИ ПОВЕЌЕ ПОЛИЦАЈЦИТЕ

ОТКОЛКУ ЛЕКАРИ?
ОДГОВОРОТ Е ЕДНОСТАВЕН ЗАШТО МАКЕДОНИЈА Е ПОЛИЦИСКА
КОЛОНИЈА НА САД, НАТО И ЕУ. ПРИТОА, ДУПЛО ПОПОЛИЦИСКА ВО СПОРЕДБА СО ДРЖАВИТЕ ОД ЕУ. ДОДЕКА ТАМУ НА 1000 ЛУЃЕ ИМА ТРИ ПОЛИЦАЈЦИ, ВО МАКЕДОНИЈА НА 1000 ЛУГЕ ИМА ДУРИ СЕДУМ. КАЈ НАВОДНО ДИКТАТОРСКИОТ
РЕЖИМ НА ОРБАН ВО УНГАРИЈА, НА 1000 ЛУЃЕ ИМА 0,9 ПОЛИЦАЈЦИ.
ВО ВРСКА СО КОРОНА ВИРУСОТ СИТЕ СЕ ЗАБЕГАНИ: ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ
ДО ОБИЧНИТЕ НОВИНАРСКИ ЃУБРИЊА ТРЕСКААТ ЛОЗУНСИ ДА СЕ ЗАЧУВАЛ ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ.
НЕДОВЕТНИ, ОДАМНА ВО МАКЕДОНИЈА ЗДРАВСТВЕН СИСТЕМ НЕ ПОСТОИ. КАКОВ Е ТОЈ ЗДРАВСТВЕН СИСТЕМ КОГА ОФИЦИЈАЛНО НА 1000 ЛУЃЕ ИМА САМО ЕДЕН ЛЕКАР. И ТОА Е ПО ПРОПИС НА БАНДИТСКАТА СВЕТСКА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА. КРАТКО КАЖАНО, ВО МАКЕДОНИЈА КОЈА ИМА МАЛКУ ПОВЕЌЕ ОД 2 МИЛИОНИ, ИМА САМО 2000 ЛЕКАРИ И 9000 БОЛНИЧКИ
КРЕВЕТИ.
ЗОШТО ВО БЕЛОРУСИЈА И МАКЕДОНИЈА БРОЈОТ НА УМРЕНИТЕ Е РЕЧИСИ ИСТ, КОГА ВО БЕЛОРУСИЈА ИМА ДВОЈНО ПОВЕЌЕ ИНФИЦИРАНИ ОТКОЛКУ ВО МАКЕДОНИЈА (БЕЛОРУСИЈА ИМА 10 МИЛИОНИ, А ИНФИЦИРАНИТЕ ТАМУ СЕ 11
289 НАСПРОТИ 1399 ВО МАКЕДОНИЈА ДО ВЕЧЕРТА НА 27 АПРИЛ)?
ЕТЕ ЗОШТО: ДОДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ИМА 1 ЛЕКАР НА 1000 ЛУЃЕ, ВО
БЕЛОРУСИЈА ИМА 53.6 ЛЕКАРИ НА 1000 ЛУЃЕ. ДОДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ИМА 500 БОЛНИЧКИ ПОСТЕЛИ НА 100 000 ЛУЃЕ, ВО БЕЛОРУСИЈА ИМА 1127 НА 100 000 ЛУЃЕ. НАПРАВЕТЕ СПОРЕДБА И СО БРОЈОТ НА ИНФИЦИРАНИТЕ ВО САД – 965 951
И УМРЕНИ 55 000 ЛУЃЕ И НА ТИЕ ВО РУСИЈА: ИНФИЦИРАНИ 87 147 И УМРЕНИ 794.
ЕВРОПА И САД ДОСЕГА ГИ ПОЧИТУВААТ НАРЕДБИТЕ НА
ТЕРОРИСТИЧКАТА СЗО ОДНОСНО БРОЈОТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ, ЛЕКАРИ И ПОСТЕЛИ, ЗАТОА И РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ.
ЗА РАЗЛИКА ОД ЛЕКАРИТЕ, БРОЈОТ НА ПОЛИЦАЈЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
СЕКОЈДНЕВНО РАСТЕ. ВО 2017 Г. ИМАШЕ ОФИЦИЈАЛЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАНЕ НА 500 ПОЛИЦАЈЦИ, А ВО 2019 Г. НА УШТЕ 600.
Не ги бројам вработените без оглас
по партиска линија. Зошто нема такви огласи за вработување на лекари? Зошто овие
полицајци мора да го чуваат газот на Заев и СДССМ, а денес да го држат во окупација македонскиот народ.
МЕЃУТОА, ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ЛЕКАРИ МОЖЕБИ СЕ СТРУЧНИ ВО
СВОЈАТА РАБОТА, НО ВО СПОРЕДБА СО НИВНИОТЕ КОЛЕГИ ВО СВЕТОТ И ДУРИ НА БАЛКАНОТ, СЕ БЕЗОБРАЗНО ПРЕПЛАШЕНИ. И со исклучок на проф. Вело Марковски од универзитетот во Штип не смејат да кажат збор за измамата со корона
вирусот.
Зошто ниту еден македонски лекар не призна дека И ВОНРЕДНАТА
СОСТОЈБА, И ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС И КАРАНТИНОТ НЕМААТ ВРСКА СО ОВОЈ
ВИРУС И НАМЕРНО ШИРАТ ПАНИКА, СТРАВ, ДИКТАТУРА И УМИРАЧКА ЗА
МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
Зошто ниту еден лекар не се спротивстави на носењето маски, иако создаваат бактериолошка пневмонија?
Зошто ниту еден лекар НЕ ИЗЈАВИ ДЕКА ТЕСТОВИТЕ ИЗГОТВЕНИ ОД
ПОТЧИНЕТАТА НА СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА СЗО СЕ ФАЛШИВИ И СЗО
ИНДИРЕКТНО ГО ПРИЗНАВА ТОА? Кажете ми, како може корона вирусот според СЗО да има десетици контрадикторни пројави, симптоми и т.н. и да биде идентификуван
преку тест? Или тврдењата за симптомите на корона вирусот се лажни и тој е обичен грип, или пак тестовите се фалшиви.
Зошто ниту еден македонски лекар не диференцира дали досегашните умрени во Македонија се заради корона вирусот, а не од други споредни заболувања.
Франција, Шпанија, САД се тресат од скандали по тој повод, во Италија само што не се тепаат во парламентот, нашите лекари молчат како мртви.

НА ИСТ НАЧИН, ИСТОРИЧАРИТЕ МОЛЧАТ ЗА УЦЕНИТЕ НА БУГАРИЈА,
ЈАЗИЧАРИТЕ МОЛЧАТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ПРАВНИЦИТЕ СИ ГИ ЧЕШААТ „ОНИЕ РАБОТИ“, ОДНОСНО УСТАВОТ.
ОПОЗИЦИЈАТА ПАК БАРА „ЛИДЕРСКА СРЕДБА“ СО МАКЕДОНСКИОТ
ФАШИЗАМ.
КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ И ДРУГИТЕ МАКЕДОНСКИ КОМУНИСТИ И АНТИФАШИСТИ ИЛЈАДИ ПАТИ СЕ ПРЕВТУВААТ ВО ГРОБОВИТЕ.
75 ГОДИНИ ПО „ЖИВОТИНСКА ФАРМА“ НА ОРВЕЛ, ЗАПАДНИОТ СВЕТ Е ПАРЦЕЛИРАН НА МНОШТВО ЧОВЕКОВИ ФАРМИ-ДРЖАВИ. ЦЕЛТА НА СВЕТСКАТА ВЛАДА ВО СЕНКА Е ДА ГИ ОКРУПНИ ВО ЕДНА, КАКО ВО „ЖИВОТИНСКА ФАРМА“.
ЛОКАЛНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ТИЕ ФАРМИ ГО КОРИСТАТ КОРОНА ВИРУСОТ СО НАДЕЖ ДЕКА СИ ОБЕЗБЕДУВААТ ВЕЧНО ВЛАДЕЕЊЕ. ВО СУШТИНА, ЦЕЛТА НА СВЕТСКАТА ВЛАДА Е ДА ГИ СИМНЕ КОГА ЌЕ ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА ПО
СОЗДАВАЊЕТО НА ОПШТАТА ЧОВЕКОВА ФАРМА.
ВЕРОЈАТНО, МЕТЕОРИТОТ КОЈ ЌЕ ПОМИНЕ ПОКРАЈ ЗЕМЈАТА НА 29
АПРИЛ, НЕМА ДА СЕ УДРИ ВО НЕА.
НО АВГУСТ ГОДИНАВА ЌЕ БИДЕ МНОГУ ИНТЕРЕСЕН, МНОГУ ВАЖЕН И
КЛУЧЕН. Не заради избори кои тукашните локални идиоти ги замислуваат во летото.
Нив никој не ги ферма.
ТОГАШ СИГУРНО ЌЕ ВИДИМЕ КОЈ Е КОЈ.
Стефан Влахов-Мицов