ВОЈНА

ВОЈНА

Целта на Западот е да ја подели и уништи Русија.  Овие планови ги направија одамна, иако нашата земја ја претворија во многу разединети и непријателски региони.  А Украина стана антируско упориште.

Путин

…..

Владимир Путин најави делумна мобилизација во Русија:

„Само граѓаните кои моментално се во резерва и пред се оние кои служеле во вооружените сили, имаат одредени воени специјалности и соодветно искуство, ќе подлежат на воен рок.  Оние кои се повикани на воена служба, без пропуст ќе поминат дополнителна воена обука, земајќи го предвид искуството од специјална воена операција, пред да бидат испратени во единиците.

Русија ќе ја поддржи одлуката донесена од жителите на регионите Донбас, Запорожје и Керсон.

Путин
……

Главните цели на специјалната операција остануваат непроменети, ЛПР беше целосно ослободен, ДПР – делумно.

Путин
….

Потпишан е указот за делумна мобилизација.

Путин
…..

Активностите за мобилизација ќе започнат денеска.

Путин

…..

Вашингтон го притиска Киев да ги пренесе непријателствата на територијата на Руската Федерација, користена е нуклеарна уцена.

Путин
….

Путин ги предупреди оние кои вршат нуклеарна уцена против Руската Федерација дека розата на ветерот може да се сврти во нивна насока.

….

За да ги заштитиме Русија и народот, ги користиме сите средства што ни се на располагање.

Путин
….

Сите средства за уништување, вклучително и нуклеарните, ќе се користат во случај на закана за територијалниот интегритет на Русија, ова не е блеф.

Путин


Владата на Руската Федерација мора веднаш да ги реши проблемите со финансиската поддршка на одбранбената индустрија за да го зголеми производството на оружје.

Путин

…..

Дудинка, 21.09.22