Војната се ближи

Војната се ближи

Инфлацијата во Америка, заклучно со ноември достигна 6.8% највисока во последните 39 години. Германија е со највисока инфлација од 1992. Британија денес објави раст на месечна основа од 0.1% (стагфлација = раст на цени + намалена економска активност)
Централните банки се во стапица. Независно кој пат че го одберат, #Дефлација или #Инфлација, ќе биди доста зезнато.
Ме плаши дека лошото справување на економско поле може да доведи до некое безбедносно срање како привремено излезно решение и мачкање очи на плебсот.
За на крај, бидете внимателни со буџетот, чувајте здравје, и водете грижа за блиските околу вас.

Трајче Петрушев на ФБ

10.12.21