Вистината ја кријат

Вистината ја кријат

Преземено од ФБ Рубикон.

 

Чисто за споредба, Франција е територијално најголема земја во Централна Европа не сметајќи ја Русија.
Во Амазон досега изгоре шума со големина на три Франции. Шума, која со својата целосна вегетација е генератор на една петина од вкупниот кислород во светот. Во светските и домашни медиуми владее молк. За Нот’р Дам се тресеше светот и сите телевизиски и интернет медиуми будно следеа и известуваа 24/7. Во рок од 48 часа се собраа донации во вредност од 1 000 000 000 евра за обнова на катедралата. Прво Сибир, па Гренланд, сега и Амазон. Огромни пожари беснеат на уште 100тина локации ширум светот. Нешто многу големо и сериозно се крие зад сето ова за кое се известува многу оскудно. Шумите згаснуваат, а државите меѓусебно не се солидализираат за решавање на проблемот кој допрва глобално ќе не погоди. Едно е сигурно, белите дробови на планетата земја умираат. Вредностите на човекот се сосема побркани. До кога и како ќе опстанеме вака, останува да видиме.