ВЕЛИНОВСКА: Предилинденско предупредување

ВЕЛИНОВСКА: Предилинденско предупредување
 • НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД! ЌЕ ГО ПАПАТЕ!
  Соработникот на окупаторот, виши режимот на црпки и лејки инсталиран во Република
  Македонија од вашингтонското фашистичко подземје, решил да го прогласи за
  непостојно македонското малцинство во ,,демократска,, и ,,европска,, Бугарија. Тоа е
  мал чекор за СДС бандата која од Македонија направи бомбона бизнис за сите
  евроатлански дегени и балкански апашки и скитачки племиња а грамаден чекор за
  бришење на Македонскиот народ од регистарот на живи народи.
  Во време на изведба на менгелеевиот социјален инженеринг под командна палка на
  цијашкото подземје кое плански ги тумба човековите колективни организациони форми
  со што се рушат и традициите и културите а со тоа и идентитетите, Црпко од Муртино
  решил да им помогне на бугарските фашисти да докажат дека македонскиот народ е
  политичка измислица и како таков нема ни национално малцинство во соседните
  држави. Така оди тоа во тоталитарна ем фашистичка ЕУ. Брисел ќе решава дали ќе
  живеете како роб со бројче, дали ќе ве фрлат во печка за да исчадите или ќе ве фрлат во
  колективна гробница како убиен, односно обезличен народ. Но, Бугарите не би биле
  тоа што се генетски, скитачко ем пљачкашко трансџендерско племе, ако пред да ве
  силуваат и убијат не ви ги украдат златните забни навлаки, венчалните прстени, и се
  она што може лажно да се означи како бугарска национална гордост. Во договорот за
  добрососедство, освен што се краде македонската национална историја и се придодава
  на бугарската полна со секакви срамотилаци, се таба патеката до самоукинување на
  македонскиот идентитет по секоја основа. Ако немате малцинство во соседството, вие
  не сте ,,природен,, народ, оти нема таква држава која е во природните, етничките
  граници. Ако сите соседи декларираат свои национални малцинства во Македонија а
  вие немате македонско во секоја од нив, иако со политички договор по серија војни се
  прошириле на вашата етничка територија, тогаш не ви е призната ни државата со
  самоидентификуван мнозински народ наречен македонски. Ако како услов за
  добрососедство Бугарија ви кажува дека мора да си го смените статусот на
  националниот македонски јазик, па во претходната ,,преговарачка,, фаза се согласивте
  да го спуштите во рангот на уставен (уште еден чин на добра волја од
  ,,администрацијата,, на Бранко Црвенковски и запечатен како одлука на
  претпоследниот претседателски фикус Борис Трајковски ,,происход,, исто така од
  ендемското Муртинското огледувалиште на црпнати сорти), што очекувате да направи
  моменталниов омилен слуга на манијакот Бејли и неговиот шеф крималецот и лобист
  Хојт Ји?
  За оваа монструозна операција Заев ќе кешира едно евро за Вицето, едно евро за дедо
  Наум и секако, најмалку две ипол евра за него и неговата банда инсталирана како божем
  влада.
  Е, сега, вака да ви кажам! Ние, Македонците, кои немаме проблеми со себе и со својот
  идентитет не дозволуваме да бидеме експериментални објекти во фашистички
  лаборатории за социјален инженеринг. Се раѓаме како човечки суштества со одредена
 • ДНК како мажи и жени. Нашите рожби не ги сметаме за неодредени по пол, не ги
  пријавуваме во матично како среден род и не ги запишуваме како ,,тоа,, ниту ги
  нарекуваме виолетови пингвини како прифатлива замена за старомодната поделба на
  ученици како што почнаа да ги заведуваат во менгелеевите ,,напредни,, школи и
  градинки во САД. Затоа, на ендемските вариетети, искалемени сливи ем црпки
  произведени во цијашките подруми убаво, на сите збунети алтернативи гласно и јасно
  им упатуваме предупредување: Не си играјте со жив народ! Ќе го папате до седмо
  колено! Не се заебавајте со она што не ви припаѓа – природното право на секој човек да
  се самоидентификува, да има меморија, да се организира во функционален и
  самоодржлив колективитет со исти и слични искуства, желби, идеали. Затоа, долговите
  што ги правите во наше име како ваш ексклузивен гангстерски интерес, не што не ги
  признаваме, туку ќе ве натераме да ги плаќате вие и вашето семе со тешки казнени
  камати до крајот на времето и историјата! Сакам да кажам, ќе ви преседне и Сорос и
  УСАИД и Бејли и пучот и куртон револуцијата. Гарант! Ќе ве ловиме организирано и
  систематски како што Евреите ги ловеа своите нацистички џелати на секое парче на
  планетава. Ако си мислите дека Македононците не ги бива за ваков потфат, сте се
  заебале! Во тешки кризи кои ви се закануваат со исчезнување и уништување, човечките
  капацитети за мислење и инстинктите за преживување ве прават неверојатно силен и
  способен субјект за борба. Кој нема да е со нас, е против нас. Нема вие да се оградувате
  од македонскиот народ, оти тој веќе се огради од вас никаквите. Па видете вие што ќе
  правите. Оти ние знаеме!
  Предилинденско предупредување од Мирка Велиновска
  17.07.2017 – Скопје