Бобан за Корона вирусот

Бобан за Корона вирусот

Да ја разбиеме најголемата и најнова шашма на денешницата:

– Од кинескиот Корона вирус, досега се заболени 68.500 лица, а 1.665 од нив починале; (види фото бр. 1)

– Според Центарот за контрола на болести и превенција (CDC), од сезонски грип (инфлуенца), оваа сезона (од септември, па до моментов) во Соединетите американски држави се заразиле 19 милиони лица, од кои 180.000 се хоспитализирани, а нешто над 10.000 починале! (види фото бр. 2)

Сега јасно е на што се должи шашмава (како и во случаите со свинскиот и птичјиот грип) или треба уште да се објаснува?

😎

Б. Нонковиќ

Брисел