А, ИЗВИНУВАЊЕ?

А, ИЗВИНУВАЊЕ?

Македонската јавност со право очекува луѓето што намерно или заради незнаење, односно глупоча, ги промашија прогнозите, предвидувањата или проценките, ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНАТ.
Тоа би било пристојно, цивилизирано, човечки… Многу ли се бара од нив? Да бидат луѓе и да се извинат.
Да се извинат Мерсал Биљали за 270.000 гласа промашување, Ерол Ризаов за превидѕвањата дека Пендаровски убедливо ќе победел, агенцијата Рејтинг односно фамилијата Спасови за своето “истражување“, купиштата соросови анонимуси себепромовирани во колумнисти и аналитичари и сите слични на нив.
Извинете се, ако сте луѓе. Ако сте стока, тогаш премногу се бара од вас.