Апасиев растурен од Виолета Петковска

Апасиев растурен од Виолета Петковска

Ве повикувам сите, ајде да им влеземе и у чмар на Албанците за да им покажеме љубов, дека ептен аир виде оваа држава од нив, од млади до стари.

Ајде да кршиме предрасуди со масовно увлакање по албански чмарови.

Сите им ги тинтрите и ги барате во коалиции, а они после маштаат за голема Албанија и работат само во нивни албански инретес, а не за цела држава и народ.

Е тој сиромашниот народ албански живее на грбот на сиромашниот македонец, тој не плаќа струја и данок, Македонците плаќаат и за нив, плус луксузирањето на мафијашката власт. Само они градат нелегални викендици по Шар планина и нелегални џамии кај ќе им кефне и никој за тоа не смее да им зуцне,

Сиромашниот македонец со 300-400 евра плата работи и за”сиромашниот” албанец за да земе плата без да оди на работа и тој криминал и зло пак врз грбот на сиромашните Македонци, озаконет со закон, по рамковен, сите да седат дома и да зимаат плата.

Значи и Левица си прави ПР на штета на Македонците, не е битно што не ограбуваат секој ден, таму кај што се они по институциите се пропаѓа или народ умира од неспособност.

Оние млади албанци и свесни интелектуалци, извини, ама нив им е гајле што некој ќе им приговара или ќе ги стигматизира за политичката определба, тие знаат дека се определени кон некоја политичка партија да работат за доброто на сите и се во многу мала бројка такви реални и свесни млади писмени албанци.

Сите останати паразити кои седат дома и зимаат плата ти ни со нож под грло нема да ги придобиеш во твојата партија, тие силно ќе се борат за таа партија која им овозможува пари без работа, криминали без правда и осуда, мафија која со сите нас владее и е во блиски врски со власта итн.

Е, таквите пукнале од радост кај тебе да дојдат и добрини да прават за Македонија, ептен. Македонија сите ја сакаат само за да ја цицаат и ограбуваат, сите!

Епа, сега друже Апасиев, придобивајки ги албанците, ги загуби Македонците.

Младите Македонци избегаа, ги нема, а оние млади полупусмени албанци кои научија од криминали добро да живеат и да зимаат плата без работа, тие му припаѓаат на ДУИ.

И ти со тој глупав гест, посета на гробот на Енвер Хоџа само си ја изгуби довербата кај малкуте млади Македонци кои останаа тука, кршејќи албански предрасуди и ПР за придобивање на албански гласови и да не мислат албанците дека ти си олош со предрасуди кон нив.
Абе солзи сами капат, која врховна добрина и гест од тебе!!

Заклучокот е, не остана достоен Македонец во политиката кој ќе застане прво во одбрана на Македонија и Македонците, а после и кон сите други.

Затоа што, Македонецот е суверенот и само тој го поседува катастарот на Македонија, другите се малцински групации со свои матични држави!

Сите или сте увлечени веќе во нечиј албански полуписмен неспособен чмар или имате намера да му се увлечете ЗА ВЛАСТ!
Од мене сте вољно, двојка за ОДЈЕБИ!

Виолета Петковска

Скопје, Велики Петок 2023