АИВО ОРАВ ЌЕ СЕ МАЖИ

АИВО ОРАВ ЌЕ СЕ МАЖИ

Извори на ЕУ блиски до Дудинка информираа дека Аиво Орав оваа есен на два пати барал дозвола од своите претпоставени од Брисел да може да ја озваничи својата интимна врска со циганот од Бугарија Стефан Шејнов.

Шејнов инаку, како што веќе информира Дудинка, “работи“ во резденцијата на амбасадорот на ЕУ во Македонија, ама е без регулиран престој во Македонија.

Шејнов е човек од најголема доверба на Аиво Орав, па присуствива на сите состаноци, седници, преговори… Како на пример завчера при средбата на Орав со МАН.

Легализацијата на истополовата врска на Орав и Стефан, ќе е вовед во барањето за легализација на истополовите бракови во Македонија. Орав би дал пример за исто полов брак, за меѓуетничка/национална толеранција…

Дудинка единствено што не успева да дознае е кој е снаата во врскава. Што вели еден фејсбукџија, два пати ќе се свири “Зете мили зете“!